Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

S.O.S ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

      Σε ένα μικρό χωριό του Νομού Χαλκιδικής....

ο τοπικός Αθλητικός Σύλλογος Shokotan Καράτε Λακκώματος,
ο μόνος πιστοποιημένος από όλους τους κρατικούς φορείς Σύλλογος Καρατε όλου του Νομού, παράγει συνεχώς αθλητές που τιμούν με μετάλλια και διακρίσεις τα εθνικά μας χρώματα τόσο στο εγχώριο Ελληνικό Πρωτάθλημα όσο και σε επίσημους αγώνες του εξωτερικού αλλά και σε Διεθνή τουρνουά.
   
   

 Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την τελευταία διάκριση τριών αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε στις 27/3/2016



και ήρθε η στιγμή για την επόμενη πρόκληση που είναι το
51ο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε που θα διεξαχθή στο Μονπελιέ της Γαλλίας στις 5-8 /5/ 2016.
Όπως συμβαίνει όμως σε όλα τα αθλήματα που δεν τυγχάνουν μεγάλης προβολής, η πολιτεία είναι απούσα στη στήριξη των αθλητών, τόσο ηθικά, όσο και… οικονομικά. Οι νεαροί καρατέκα του Λακκώματος αναγκάζονται να καταβάλουν ποσά που πολλές φορές υπερβαίνουν τον μέσο μισθό στη χώρας μας, προκειμένου να συμμετέχουν σε αγώνες στο εξωτερικό. Αγώνες στους οποίους δεν εκπροσωπούν τους εαυτούς τους ή τους συλλόγους τους, αλλά την Ελλάδα.
     Στην τρέχουσα κατάσταση οι  οικονομικές ανάγκες αγγίζουν το ποσό των 4.800 ευρώ για την συμμετοχή των τριών αθλητών για τα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καράτε με τα χρώματα της Εθνικής περιλαμβανομένου τα έξοδα του Ομοσπονδιακού προπονητή και δασκάλου του Συλλόγου μας Κώστα Παπαδόπουλο.


Ένα από τα πιο δύσκολα αλλά και πιο σημαντικά Πρωταθλήματα Καράτε για την Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι και το Ευρωπαϊκό, για το οποίο οι αθλητές μας έχουν περάσει εκατοντάδες ώρες μέσα στα τατάμι, έχουν κάνει πολλές θυσίες κι έχουν υποστεί μεγάλες στερήσεις σε σχέση με άλλα
παιδιά της ηλικίας τους προκειμένου να προετοιμασθούν σωστά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και στις ιδιαιτερότητες αυτού του πρωταθλήματος ωστε να καταφέρουν να σηκώσουν την Γαλανόλευκη στα υψηλότερα σκαλία του Ευρωπαϊκού βάθρου.
     Είναι πραγματικά κρίμα να πηγαίνει στον βρόντο ο κόπος και οι θυσίες των αθλητών με αποτέλεσμα να ενισχύεται το αίσθημα της απογοήτευσης πριν καν προσπαθήσουν. Για όσους έχουν ασχοληθεί έστω και ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό μπορούν να καταλάβουν οτι αυτό το συναίσθημα είναι μη αναστρέψιμο για την ψυχολογία του αθλητή ειδικά όταν είναι επαναλαμβανόμενο.Είναι επίσης κρίμα που με αυτές τις τακτικές αναγκάζουν αθλητές νεαρής ηλικίας να εκλιπαρούν για να βρουν χορηγούς για να συνδράμουν κι αυτοί στον αγώνα των γονέων τους που τόσα χρόνια πραγματικά αιμοδοτούν σε πολύ δύσκολες οικονομικά εποχές για την αθλητική καταξίωση των παιδιών τους αφού το κράτος αδιαφορεί .

Με το δημοσίευμα αυτό o Α.Σ. ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ με λύπη του ανακοινώνει ότι ΔΕΝ θα συμμετέχουν οι αθλητές μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε λόγω έλλειψης πόρων.  Αν δεν βρεθούν οι χορηγίες ή οι επιχορηγήσεις κρατικών φορέων τότε η τραγική οικονομική κατάσταση που επικρατεί θα επιρρεάσει και θα καταδικάσει τον μέλλον αυτών των αθλητών.
e-mail επικοινωνίας: karatelakkoma@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου